De jonge Canadese bariton Drew Santini studeerde aan de Manhattan School of Music en aan The Juilliard School.
Recentelijk debuteerde hij bij het Lautten Compagney (Berlijn) waar hij de rol van Amanzio vertolkte in Händels Giustino aan de Händel-festspiele Halle onder leiding van Wolfgang Katschner. Ook zong hij dit jaar in Bach’s Johannes Passion bij de Nederlandse Bachvereniging met dirigent Jos van Veldhoven.   
Hij zong de rol van Le Mari in Poulenc’s Les Mamelles de Tirésias bij De Nationale Opera in Amsterdam en de rol van Ben in Menotti’s The Telephone bij het Grachtenfestival in Amsterdam in een productie van de Nederlandse Reisopera in samenwerking met de opera in Göteborg/Zweden.
 
Drew Santini zong cantates van J.S Bach met Montréal Baroque in Regensburg en bij het Montréal Baroque Festival, Graun’s Der Tod Jesu met het Finnish Baroque Orchestra in Helsinki en Turku en J.S Bach’s Johannes Passion met het Elora Festival Singers & Orchestra. Hij werkt ook vaak met de Nederlandse Bachvereniging en is medeoprichter en co-directeur van het vocaal kwartet, Damask. Tot zijn overig concertrepertoire behoren werken als Händel’s Messiah en Brockes Passion, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Mozart’s Kroningsmis en Regina Coeli, Haydn’s Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze, Fauré’s Requiem en het Oratorio de Noël van Saint-Saëns. 
 
Op het operapodium vertolkte Drew rollen als Papageno in Mozart’s Die Zauberflöte, Figaro in Mozart’s Le Nozze di Figaro, Guglielmo in Mozart's Così fan tutte, Le Gendarme in Poulenc’s Les Mamelles de Tirésias, Lockit in The Beggar’s Opera en Ramiro in Ravel’s L'heure espagnolewww.drewsantini.com 
CONTACTGEGEVENS
Stichting Filomena Women's Choir
Postadres: 
Groen van Prinstererlaan 180
2555 HW  Den Haag
Contactpersoon: Esther van der Meer
email: filomenachoir@gmail.com
Rekeningnummer: NL82 TRIO 0379 4191 06
t.n.v. Stichting Filomena Women's Choir
KvK 72080507 
  • SoundCloud Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
Copyright © Filomena Women's Choir