De Canadese zanger en dirigent Drew Santini droomde er al langer van: een projectkoor met vrouwen die op hoog niveau zingen en musiceren. In het voorjaar van 2018 lukte het om een groep goede (én gezellige) zangeressen uit Den Haag en omstreken bij elkaar te krijgen. Stuk voor stuk zangeressen met jarenlange ervaring in koor- en solozang en uitstekende zangtechniek. Al deze unieke stemmen – van diepe warme alt tot hoge heldere sopraan – vormen samen de bijzondere klankrijkdom waar Drew van droomde: de Filomenasound. Zingen met hart en ziel én volledige stem is ons credo.

Vrouwelijke componisten
Doel van het ensemble Filomena is om prachtige, vaak zelden uitgevoerde drie- of vierstemmige muziek te laten horen die speciaal is geschreven voor vrouwenstemmen. In onze projecten klinkt klassiek en romantisch repertoire, maar komt ook modernere muziek aan bod. Tijdens ons eerste concert zongen we onder andere liederen van de Amerikaanse componist Amy Beach, en bij ons kerstconcert in 2019 was het leeuwendeel van de muziek geschreven door vrouwen. Ook in de toekomst willen we in het bijzonder aandacht blijven geven aan vrouwelijke componisten.  

Zij die van zang houdt
Filomena is de Nederlandse spelling van het Griekse Philomena, een samenstelling van Philos (sterke vriend) en menos (geliefde). Filomena is ook een van de zeven vertellers uit Boccaccio’s Decamarone. Hij beschreef Filomena als amante del canto (zij die van zang houdt) en colei che è amata (zij die geliefd is). En net als Boccaccio's Filomena vertellen wij verhalen. Muzikale verhalen want - en dat is geen verrassing meer -  we houden van zingen.  
Beleidsplan
Het bestuur van de Stichting Filomena Women's Choir heeft een beleidsplan voor 2020-2022 opgesteld dat u hier kunt inzien.
CONTACTGEGEVENS
Stichting Filomena Women's Choir
Postadres: 
Groen van Prinstererlaan 180
2555 HW  Den Haag
Contactpersoon: Esther van der Meer
email: filomenachoir@gmail.com
Rekeningnummer: NL82 TRIO 0379 4191 06
t.n.v. Stichting Filomena Women's Choir
KvK 72080507 
  • SoundCloud Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
Copyright © Filomena Women's Choir